Christer Lindblad

Text och kommunikation
Inom kommunikation handlar det om att marknadsföra ett företag, en organisation eller en person på ett smart sätt. Det sker genom goda relationer till kunder, leverantörer och – framför allt – till press och andra media på olika sätt. Sociala medier och PR (public relations) är mycket viktiga. Jag hjälper dig med din kommunikationsplanering, tar fram underlag, gör undersökningar och intervjuer. Det är viktigt för att komma fram till vilka målgrupper du vill nå.

Lyft luren eller skicka ett meddelande till mig
Ett uppdrag inom foto kan handla om i princip vad som helst. Porträtt, mode eller facebookbilder. Bilder att ge bort till någon, familje- eller barnbilder. När det händer något – bröllop, dop eller en ungdom slutar skolan eller tar studenten.  Bilder av dokumentär karaktär och natur- eller stadsbilder. Det går egentligen att dokumentera i bild på vad som helst, i vilken situation som helst. 

Min första kamera var en Voigtländer Bessamatic, en tysk systemkamera inköpt samma år som jag föddes. Det var med andra ord med den som min pappa tog kort på mig när jag var liten. Så småningom blev det en Pentax ME, och när jag började jobba övergick jag till Nikon FE. Nikon håller jag fast vid, nu en D610. Fast nu är det ju digitalt och med studioutrustning. Fujifilm X-T3 och Fujifilm X-E2 är bra att ta med när som helst, med objektiv från Fujinon eller manuella från Samyang. Jag har gått ett antal kurser på Fotografiska Akademin och Rockfoto AB med Emma Svensson som lärare.

Erfarenhet
Jag har en bred och lång erfarenhet av text, bild, kommunikation, PR och utbildning. Den kommer från myndigheter, näringslivet, fackförbund och intresseorganisationer. Där har jag verkat som bland annat informationsansvarig, pressekreterare, PR-konsult,  opinionsbildare och lärare. Jag är intresserad av såväl uppdrag som längre anställningar inom foto och kommunikation. Min utbildning är en fil kand-examen inom statsvetenskap vid Stockholms universitet, och är diplomerad informations- och affärskommunikatör vid IHM.

Kontakta mig