Om mig

Christer Lindblad

Text och kommunikation
Inom kommunikation kan det handla om att marknadsföra ett företag eller en organisation på ett smart sätt. Det sker genom goda relationer till kunder, leverantörer och – framför allt – till press och andra media på olika sätt. PR (public relations) och sociala medier är mycket viktiga. Jag hjälper dig med din kommunikationsplanering, tar fram underlag, gör undersökningar och intervjuer. Det är viktigt för att komma fram till vilka målgrupper du vill nå.

Foto
Ett uppdrag kan handla om i princip vad som helst. Porträtt, mode eller facebookbilder. Bilder att ge bort till någon, familje- eller barnbilder. Bilder av dokumentär karaktär och natur- eller stadsbilder. Det går egentligen att dokumentera i bild på vad som helst, i vilken situation som helst.

Min första kamera var en Voigtländer Bessamatic, en tysk systemkamera inköpt samma år som jag föddes. Det var med andra ord med den som min pappa tog kort på mig när jag var liten. Så småningom blev det en Pentax ME, och när jag började jobba övergick jag till Nikon FE, och Nikon håller jag fast vid, nu en D610. Fast nu är det ju digitalt och med studioutrustning, och en Fujifilm X-E2 att ta med när som helst. Jag har gått ett antal kurser på Fotografiska Akademin och Rockfoto AB med Emma Svensson som lärare.

Erfarenhet
Jag har en bred och lång erfarenhet av text, bild, kommunikation, PR och utbildning. Den kommer från myndigheter, näringslivet, fackförbund och intresseorganisationer. Där har jag verkat som bland annat informationsansvarig, pressekreterare, PR-konsult,  opinionsbildare och lärare. Jag är intresserad av såväl uppdrag som längre anställningar inom foto och kommunikation. Min utbildning är en fil kand-examen inom statsvetenskap vid Stockholms universitet, och är diplomerad informations- och affärskommunikatör vid IHM.

Foto: Titti Svensson

Kontakta mig